Orkid World

By: artis kita

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 17-Dec-2006 06:23 Email | Share | Bookmark
Pak Aziz Satar & Isteri... SElamat Pengantin BArU !

 
 
 
 
 
 
 
 
Pak Aziz dan isteri tiba kira-kira jam 8.30 malam dengan kereta Rolls Royce, kepunyaan Pengerusi Eksekutif Saloma Bistro Datuk Syed Yusof Tun Syed Nasir (Jojo) sambil disambut dengan paluan kompang.

Senyuman ceria terukir di wajah pengantin yang mengenakan pakaian songket sedondon berwarna hijau epal, tajaan Hajah Ruhani Abdul Rahman dan disandingkan di atas pelamin indah yang disediakan oleh Kamal Aziz dan Sham dari Seri Andaman Mahligai Kencana.
Majlis persandingan itu sememangnya juga turut mencatat sejarah tersendiri mendapat paling banyak tajaan itu daripada pelbagai pihak.

Kad undangan perkahwinan Pak Aziz ditaja oleh Betty Banafe, manakala Tim's Catering pula telah menaja pulut kuning dan hidangan pengantin. Jambangan bunga disediakan oleh Wahid Nasir dari Heart to Heart manakala pakaian 'flower girls' adalah tajaan Syanie Hisham.

Jalaluddin Hassan turut menyediakan satu hidangan istimewa khas 'kebab' untuk tetamu yang hadir pada malam itu.

Selain itu, beberapa barangan lain juga turut ditaja oleh orang perseorangan, ahli kenamaan dan beberapa persatuan untuk majlis tersebut seperti bunga telur, telur pindang, dodol, bahulu, wajik dan beg cenderahati.

Antara yang memberikan sumbangan ialah penerbit filem Hajjah Ruhani Abdul Rahman, Habsah Hassan, Rubiah Suparman, Syanie Hisham, Jalaluddin Hassan, Rosyam Nor, Ziela Jalil, Deja Moss, Rahimah Rahim, Noniswara, Nash Lefthanded, Helmi Gimmick, Zaibo, Imuda, Salwa Abdul Rahman dan Yusni Jaafar.

Datuk Syed Yusof Tun Syed Nasir juga telah membiayai sebahagian dari kos penginapan rombongan keluarga Pak Aziz di Hotel Concorde Kuala Lumpur dan juga pakej berbulan madu ke Langkawi.

Penerbit Metrowealth Movies Productions (MMP) David Teo juga bermurah hati menaja cenderahati iaitu kalendar eksklusif Aziz Sattar, manakala beberapa badan korporat lain telah menaja minuman herbal Unicorn, pentas dan sistem bunyi beserta enam skrin besar.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net